Baker Karim, Asta B. Lydersen og Maja Ratkje i samtale om kunstens rolle i samfunnet. Foto: TrAP

Interessante samtaler og diskusjoner for fullsatt sal på TrAP’s dialogmøte 24. april.

Med tittelen Prioritering av det frie feltet, fleip eller fakta? trakk årets dialogmøte nærmere 100 gjester og fullsatt sal på Litteraturhuset i Oslo.

I samtale med Asta B. Lydersen snakket musiker Maja S. K. Ratkje om hva begrepet frihet betyr for norske utøvere, og filmkonsulent Baker Karim pekte på hvordan økt mangfold i kulturlivet er løsningen heller enn problemet, når det gjelder utfordringene kulturlivet står overfor fremover.

Møtet fokuserte på fremtiden for det frie feltet, og i paneldebatt ble det diskutert hvordan man kan bedre forholdene for utøverne, for å styrke den norske kunstscenen.

På grunn av tekniske problemer fikk vi ikke streamet møtet direkte som planlagt. Derfor vil filmen fra møtet bli lagt ut på denne siden så fort som mulig.

En stor takk til alle talere og debattanter, og til våre samarbeidspartnere, for et spennende møte.

Del 1

Åpning v/ Yngve Slettholm, leder i Kulturrådet.

Hvilken rolle skal kunsten ha i samfunnet?
Musiker og komponist Maja S. K. Ratkje og langfilmkonsulent i Svensk Filminstitutt, Baker Karim, i samtale med Asta Busingye Lydersen.

Del 2

Verdier og Mangfold
Geir Lippestad, advokat og forfatter.

Hvor står kulturpolitikken i Norden?
Dan Jönsson, kulturjournalist og kritiker.

Del 3

Debatt: Hva er fremtiden for det frie feltet?
Med Kårstein Eidem Løvaas (H), Marianne Hurum, kunstner og styreleder i UKS, Hege Haukeland Liadal (Ap), Geir Jørgen Bekkevold (KrF) og kulturjournalist Dan Jönsson.

 

TrAP
Kongens gate 2, 0153 OSLO
Tlf. +47 22 41 59 00
E-post post@trap.no