Maria Isabel Rueda: Vampiros

Colomborama

colomborama.net | presseinfo

Prosjektet Colomborama består av en serie utstillinger og kunstneriske evenementer på flere steder i Oslo fra 28. februar til 30. juni, 2013. Målet er å gi et tverrsnitt av det unge og kreative kunstneriske miljøet i Colombia, med særlig vekt til hovedstaden Bogota. Colomborama er kuratert av Marius Wang, i samarbeid med Olga Robayo og produsert av TrAP.

Dette er kunstnere med sterkt sosialt engasjement, med oppvekst i en hverdag som for mange har vært vanskelig, preget av de problemene Colombia har sett hva gjelder kriminalitet, overgrep fra militsgrupper og et samfunn med stor tilgjengelighet til narkotika og håndvåpen. Flere av kunstnerne i utstillingen kommenterer dette direkte i sine verk. Men dette er også en hverdag som er i ferd med å bli til det bedre, slik kurator Marius Wang er opptatt av å legge vekt på. En sikrere hverdag har økt interessen for kunstfaget, med mange unge nyutdannede våkne kunstnere å møte.

I forbindelse med flere av utstillingene vil det bli gjennomført seminarer med inviterte gjester og med relevante norske deltakere.

Knyttet til åpningen av utstillingen på Stenersenmuseet, vil prosjektet bli gjestet av den Bogotábaserte støymusikk-duoen Mugre.

Vi bringer også Bogotas mest formidable hip-hop-gruppe Crack Family til Oslo i mai, for et samarbeid med Oslos egne Breaknecks, for workshops og konsert med ungdommer på Rommen Scene på Stovner, samt for konserter i byen.

Kunstner- og kurator-gruppen El Parche (Marius Wang og Olga Robayo) og TrAP har arbeidet sammen om dette prosjektet siden høsten 2010. El Parche har vært basert i Bogota over flere år, med støtte fra Norsk kulturråd til å drive et "artists-in-residency"-sted i sentrum av byen. Dette stedet har i samme tidsrom også fungert som utstillingsrom for besøkende kunstnere og for lokale kunstnere.

Video: Kick off! - MIR Grünerløkka lufthavn – 27. februar, 2013

Utstillinger under Colomborama:

«Bogotapolis»
Stenersenmuseet; 28. februar–5. mai, 2013

«Damn right! Norwegian wood?»
Tegnerforbundet; 7. mars–7. april, 2013

«El Bodegón Post-Mortem»
Dortmund Bodega; 19.–24. april, 2013

en post-mortem-utstilling for det alternative visningsstedet El Bod egón i Bogotá, gjestet og kuratert av Victor Albarracín

«RE place / RE quest»
Fotogalleriet; 24. mai–30. juni, 2013

Crack Family –  Hip-hop, workshops og konserter
Oslo / Trondheim 31. mai og 1. juni 2013

 


 


 
TrAP
Kongens gate 2, 0153 OSLO
Tlf. +47 22 41 59 00
E-post post@trap.no